16 Temmuz 2012 Pazartesi

Cevap hakkı

mr.yer6 nın blogunda yayınlanan bir mesajda  ''kolibri neden hedef haline getirildi, bu tuzağı kimler kurdu?'' diye bir cümle kullanılmış.

Kolibri'nin hedef haline getirildiği,tuzak kurulduğu tamamen bir hayal ürünüdür.

Ben serdary67 nin sahafci olarak kaydolduğu EK da böyle bir olasılığı dile getirmesi üzerine töhmet altında kaldığımı düşündüğüm için o açıklamayı yapmak ihtiyacı hissetmiştim. Beni çok seven biri olarak Serdary67 nin aklına gelmez belki  ama  tanımayan birinin içinden geçirmesi pekala mümkün olabilirdi.

Halen facebookta (kolibri özel olarak) ve bu blogda bulunmaktan mutlu olduğum için şimdilik sadece bu iki yerdeyim.Ben ayrılığın bu kadar uzayacağını da hiç düşünmüyordum.ÇF a pozitif olan notumu önce durağana, sonra da negatife çevirmiş durumdayım.İyiden iyiye sıtkımı sıyırdım.
Aynı vurdum duymaz tavrın devam ettiğini görmek hiç hoş değil.
Forum yoksa facebook sayfası açık, forum sahibi olarak bir cümle yazmak çok mu zor.

Hiç blog deneyimim yokken açtığım bu sayfaların foruma göre avantajları olabileceğini de sonradan farkettim ve sevdim.Daha önce paylaştığım gözümde çok değerli bir kitap onlarca link yenileme anonsu yada peşpeşe açılan önemsemediğim konuların altına düşerek gözden kaybolup gidebiliyorken burada benim paylaşımlarıma ilgi duyan arkadaşlarla daha kolay kontakt kurma imkanı doğabiliyor.
Hazırladığım Çizgi Özel dergisi EK ta 3 kişi tarafından indirilirken burada yeni sayı bunu ona katlayabiliyor.
Malkoçoğlu'nu ÇF da kaç kişi indiriyorsa burada da  yakın bir sayı var.
Haftaiçi günlük ortalama 100 olan izlenme sayısı haftasonu 200 ü aşıyorsa bu benim için büyük rakamdır.Ben sadece 10-15 kişinin takip edeceğini düşünüyordum.
*********************
Forumda zaten 100 paylaşımdan ancak 1 ini indirip okuyabiliyordum.
Sadece nadir çizgiroman bölümünde arşivim tamam sayılır,diğerleri 2 yıl önceden geliyordu.

EK e-kitap forumu olarak güzel ve öyle kalmalı diye düşünüyorum. Sevgili 25 Temuz abimin,birçok kişinin beklentilerini boşa çıkartan, yağmaya izin vermeme kararını da alkışlıyorum .Az olsa da özgün olan her zaman özeldir benim için.

******************************************
Hayatım boyunca kimsenin memuru olmadım ben!
Ruhsatımı aldığımın ertesi günü maliyeye gidip vergi kaydımı yaptırdım:))
Beni foruma bağlayan asıl sebep, Kutuge'nin Kadıköy'de ilk defa toplandığımızda söylediği   ''gözümü bile kırpmadan forumun anahtarını kolibriye teslim ederim ''  sözü olmuştur. Bu söz benim için verilebilecek adminlik sıfatından daha önemliydi.

Domino taşı da olmadım hiç. Elimdeki nadir koleksiyonla ve forumun birçok alanındaki paylaşım şevkimle olsam olsam joker olurdum ki hiçbir zaman bunu lehime koz olarak kullanmadım, tevazuyu elden bırakmadım,ne yaptıysam sevdiğim,istediğim için yaptım.

Kendi paylaşımlarımdan vip olmayan üyelere PM yoluyla sayısız defa link göndermişliğim olsa da, bana ait olmayan hiçbir paylaşımı bir başkasıyla paylaşmadım.

************************************

bay.yer6 sonrası ortalık tam sütliman olacakken ''dinamit manifesto'' gelmeseydi keşke.
Yada iyi ki geldi mi demeliyim.Elma şekerinin bittiği ve acı gerçekle yüzleşme anı mıydı o an? 

************************************

Salt iyiniyetli olmak sorumluluğu ortadan kaldırmaya yetmez elbette.
Hepimiz verdiğimiz kararların ve attığımız adımların karşılığını görüyoruz her daim.















7 yorum:

  1. vipcortist'in neden olduğu karışıklık ve yanlış anlamalar için senden özür dilemek boynumun borcu..

    iznin olursa bu cevabını vipcortist'te ilgili konunun altına taşıyayım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son mesajımı silmek isterken yukarıdaki 3 mesaj tabletten silmişim.Geri döndürülmesi mümkünmü, onu da bilmiyorum.Acemilik işte.

      Neyse bitti gitti.
      Yaşananlar bana bir fıkrayı hatırlattı ama.
      Ağayla köylünün yolda iddialaşıp , sadece ağızlarında nahoş bir tat kalmasıyla ilgilidir.

      One Note a kaydettiklerim çok sınırlı.20 Martta haleti ruhiyemi yansıtan bir mesaj yazıp silmeden önce One Note'a aktarmışım. Yaşanan travmanın boyutunu göstermesi açısından önemli bana göre.Hala tereddütüm var bunu paylaşırken ama aynen aktarıyorum.

      *************************************************

      Yaşadığımız sarsıntı büyük travma yarattı çoğumuzda.


      25 Temmuz ve Melih41 o günden beri aramızda yok.


      mr.yer6 kendi kendini banladı.


      Uzun zamandır aramızda olmayan Mytra'nın admin şifresini paylaşarak bir anlamda emanete hıyanet etmesi beynimi sürekli kemiriyor.


      Bu saatten sonra sırf alışkanlık sebebiyle tarama ve paylaşıma devam etsem de ,tüm çıplaklığıyla,içimden geldiğince samimi mesaj yazmam mümkün değil ,


      Ne burada ne de başka bir yerde...


      Yani ''kolibri'' kesinlikle ölmüştür benim için.Sadece bir nickname'den ibarettir bundan sonra.


      Ölen masumiyetimdir.


      İçimdeki çocuktur.


      Forumda X sandığım kişinin meğerse Y ,belki de Z yada alfabenin herhangi bir harfine denk düşebilecek bir isim olabileceğini düşünerek samimi olmamı kimse beklemesin benden.


      Tüm iyiniyetimle forumun menfaati için çıkış yolu arama çabalarıma kayıtsız kalındığında zaten yönetici sıfatımın formaliteden ibaret olduğunu görmüştüm.

      Sil
    2. dostum, yola devam. uzun süre sağlıksız koşullarda aynı ortamı iyi niyetle paylaştık ve sürükleyebildiğimiz kadar da sürükledik. sağlıksız yapı bizi de "rahatsız" insanlar durumuna sürükledi az ya da çok.. belki doğal yollardan olmadı ama artık ÇF'ye veda etmek ve belleğimizde sadece iyi yanlarını tutmak lazım ki, iyimserliğimizi koruyabilelim.

      bence mirası devralacak ve onu herkesin hayrına kullanacak birkaç kişiden birisin. senin öncülüğünde yeni bir oluşum hem sağlam olur, hem de çoğumuzun gözündeki temiz imgen nedeniyle belli bir amaca yürümeyi kolaylaştırır. bunu değerlendirmek ve gerçekten yağmaya izin vermemek gerekiyor sanırım.. ben de naçizane, başka bir mahlasla filan veririm desteğimi.. savataged, darkmalt hatta timurkhan.. harun, palio, zafresa, mistercaki, melih41... eminim oklitus da gelir, heidi de.. elbette diğer dostlar da.. ekibi toplamak sana düşüyor galiba.. sanırım bütün gözler de bu umutla senin üzerindedir şu sıralarda...

      Sil
  2. ''Ben serdary67 nin sahafci olarak kaydolduğu EK da böyle bir olasılığı dile getirmesi üzerine töhmet altında kaldığımı düşündüğüm için o açıklamayı yapmak ihtiyacı hissetmiştim. Beni çok seven biri olarak Serdary67 nin aklına gelmez belki ama tanımayan birinin içinden geçirmesi pekala mümkün olabilirdi.''
    Sevgili dostum herkesi ama herkesi düşünürüm ama asla seni düşünmem çünkü seni çok iyi tanıyorum aslında kim olduğunu da biliyorum bir dönem süper üyeliği eskikitapta elinden alındı diye kızan bir zat anlık bir kızgınlıkla bunu yaptı diye düşünüyorum tabii bu benim düşüncem çf benim için zaten bitmişti son yaşadıklarımdan sonra gerek sen ve gerekse palio68 kardeşimin tüm emeklerinin hiçe sayılıp süperüyeliğe düşürülmeniz zaten benim açımdan bitişin başı idi.Forum gelirmi açık söyleyeyim gelse de bitmiş bir halde gelir artık kimse şu son yaşananlardan sonra hala o foruma destek verirse ben şaşarım face bir açıklamayı yapması gerekirse sadece forumun asıl sahibi yapar oda kutugedir.Onun harici kimsenin hiçbir yazısına itibar etmem.3 yılımı zamanımı emeğimi hatta maddi desteğimi kattığım bir forumun bu kadar insan harcayan tutumu beni yaraladı.Ancak senin gibi adam gibi adam bir insanı tanımak bu acıyı hafifletiyor dostum.Mektubumda ne seni ne kimseyi hedef göstermedim sadece yaşadıklarımı anlattım.Anlayana sivrisinek saz anlamayana......
    Sevgiler dostum kolibri.
    serdary67

    YanıtlaSil
  3. “…Forum yoksa facebook sayfası açık, forum sahibi olarak bir cümle yazmak çok mu zor.”

    Artık facebook sayfası da yok… Üzüntülerini ve umutlarını kaybetmediklerini dile getiren, forumlarına bağlı insanların yazdıkları mesajlar vardı. İyi-kötü bir açıklama yapılması gerekirdi, bu bile çok görüldü. Ahde vefa diye bir şey var, veda bile edilmeden bu son kapı da suratlara kapatıldı.

    Tenezzül meselesi, diyecek bir şey yok...

    Gabby

    YanıtlaSil
  4. Tenezzül meselesi mi tefekkür meselesi mi,tekebbür meselesi mi,tecebbür meselesi mi,teehhür meselesi mi,teeddüp meselesi mi,teselsül meselesi mi,teberru meselesi mi,teneffüs meselesi mi,teessüs meselesi mi,teessür meselesi mi,tehevvür meselesi mi
    bilmiyorum.

    Belki filler mezarlığına doğru gidiyordur koca forum.
    Reisim yoktu ölümüne üşüyeceğim ama bu sıcakta üşüyorum.

    Kimseler bilmeyecek sanırım, neydi gerçekten sorun?
    Çok düşündüm bulamadım,biraz da sizler kafa yorun.

    YanıtlaSil
  5. Aslında sorun teknik admin mustafanın ayrılması ile başladı.Sonrası zaten çorap söküğü gibi geldi.Gabby vefadan sözetmiş belki 5000 kişinin emeklerine vefası olmayan adminlerden başka ne beklenirki smodlar süperüyeliğe düşürüldüğünde giden gitsin diyenlerden vefa beklenir mi bir kolibri bir palio68 gibi nette hit olmuş insanlara vefa duyulmayan yerden birşeyler bekleme hayal olur.
    SERDARY67

    YanıtlaSil