21 Haziran 2012 Perşembe

Küçük Şeyh - Raca'nın İntikamı ( Kolibri Özel )


Orijinal adı Le Petit Cheikh olan Küçük Şeyh gerçekten çok nadir bulunan bir çizgiroman.Daha önce 2 macerasını bulup paylaşmıştım.
Şimdi de değişik yerlerden derlediğim başka bir tam macerasını paylaşıyorum.Kapak kendi uydurmamdır.
https://www.rapidshare.com/files/4084436550/KucukSeyh_RacaninIntikami_kolibriOzel.cbr


14 yorum:

  1. serdary67'nin verdiği link sayesinde yeni fark ettim, blogunu. hayırlı olsun kolibri...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.
    İnsanları güzel güzel teskin ederken, ikinci bloga ne gerek vardı sevgili mr.yer6?
    Sana bir fayda sağlayacağını da muhataplarına zarar vereceğini de düşünmüyorum doğrusunu istersen.
    Andersen de müsekkini fazla mı kaçırdı acaba,neden hiç sesi çıkmıyor?
    Yoksa o imzayı yazdığı için kolu taş kesilmiş olmasın?
    Andersen'i son ana kadar sevdiğimi ve koruduğumu da çok iyi biliyorsun.
    İmza olayı olmasaydı ne vipliği alınacaktı ne de bir zarar gelecekti ona.
    İmzaya dışarıdan müdahale edildiğini hiç sanmıyorum.O gün de dediğim gibi bu ispatlanırsa çizgiliforumla hiçbir bağlantım kalmaz.Andersen'i kaybetmiş olmanın bendeki acısı o tarihteki paylaşımlarımın altındaki resimlerden anlaşılabilir.Van Halen'ın bir albümünün kapak resmi manidardı.
    Özümde akan kan,Durmak bilmiyor bir an.
    2 ay kendim de dahil olmak üzere herkesten uzaklaşmaya çalıştım. Kardeşiymiş gibi sevdiğim Heidi den de uzaklaştım.Çünkü sana karşı sarfettiği sözlerine çok kızmıştım.
    Ama şu anda süreci daha yumuşak çözebilirdik gibi geliyor.Senin tavrının çok sert olduğunu düşünüyorum. 25temmuz'un kelp benzetmesinden alınman da gereksizdi.O tabirin kullanılması muhataba köpek demek olmayabilir.Ben sana ne kadar çirkinsin desem ve sen bana o dizeleri okusan bana kelp değil,''asıl çirkin sensin'' demek istemiş olduğunu düşünürüm.
    İmzayı Heidi'den önce görüp, silmiş olmayı çok isterdim.Eksi rep olayları kapanabilecek küçük şeylerdi.
    Daha önce de belirtmiştim.Heidi'ye kızmaya gerek yok.Gönlünü alıp,yüzünde tekrar güller açmasını sağlayabilirdik.Bu kadar fedakarlığı karşısında gelinen nokta bu olmamalıydı.Süreçte yanında olamadığım için beni affetmesin diliyorum.
    Hangimiz barut fıçısına dönmemiştik ki.O günlerdeki bizler, biz olmaktan çıkmamış mıydık?
    Timurkhan'a da çok kızmıştım,25temmuz'a abi mesele nedir halledelim tarzında yaklaşsaydı,sana karşı racon keser tarzda olmasaydı diye ama o bu yükü bizden 10 kat daha fazla hissediyordu.İyi niyetinden asla şüphe etmedim etmemde,sorumluluk taşıyamayacağı kadar ağır geldi.Saçları 1 ayda bembeyaz oldu.Bunu hiçbir şey telafi edemez.Bu işten hiçbir kazancı olmadığı halde sürekli kendinden taviz verdi,sinirleri yıprandı.
    Facebookta yaptıkların da çok gereksiz ve haksız bir davranıştı bence.
    Senin gibi karizmatik,kültür düzeyi üst seviyede olan birisinden asla beklemediğim bir tavırdı.
    Oklitus'un ÇF zararına bir davranış içine gireceğini de sanmam.Ama karşılıklı diyaloglarda son sözü söyleme ısrarını da doğru bulmuyorum.
    İmzayı değiştirdiğini sandığın kişi hakkında söylediğin sözü kendisine söylenmiş addetmesi, bu süreçteki kırılma noktası oldu ve malum tepkisine yol açtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili kolibri...
      gerçi bu bloğun yeri değil bu tür şeyleri konuşmak, hatta konuşmasak daha iyi, ama madem sordun anlatayım...

      metninden çıkarımladığım şey hoşgörüyle yaklaşsaydım olayların tatlıya bağlanabileceği, galiba..

      peki meseleleri tırmandıranlar, ağzına geleni söyleyenler biraz daha edepli olsalardı bunlar olur muydu?

      kim hangi hakla bana "şeytanın avukatı" diyebilir, kim köpek yakıştırması yapabilir.. eğer ki 25temmuz'un kelp'den kastının köpek demek olmadığını varsayarsak, ne diye oklitus'un ve heidi'nin aşağılama sözcüklerini derleyip mesajına yazıyor ki? 25temmuz bana çıkışmakta haklı mı? yanlış anlamış, düzeltiyorum, hala yok benden alıtnı yaparken dikkatli ol falan.. ayıp!

      belki bilirsin bu tür sarsıcı deneyimler yaşalan insanların yaşadıklarıyla baş etmesi için geliştirdikleri savunma mekanizmaları vardır. ruhbilimde de yeri var.. olgun savunma mekanizmalarının yöntemi, sorun unsurlarından bazılar yaratıcı faaliyete dönüştürmek ve mizah ile ele almaktır. facebook sayfa resimlerim de tam anlamıyla budur..

      timurkhan hangi hakla beni mide bulandırıcı olmakla itham ediyorsa, ben de o hakla facebook profilime istediğim şeyi çizerim. sen olaylara tanıksın, timurkhan'ın 25temmuz'a veya heidi'nin "sapıktan beter" anlamına gelen sözlerine "arkadaşlar ne yapıyorsunuz" dediğini gözledin mi? neden mr.yer6 baştan sona haklı olduğu konularda alttan almak durumunda olsun ki.. bu arkadaşlar sadrazam çocuğu da mr.yer6 sokak çocuğu mu?

      bilmediğin bir şey var vipcortist'in hayata geçmesi konusunda. timurkhan iğrenç demiş o kadar da dert değil. orada aldığım yeni üyeliğe heidi'ni gönderdiği "filancadan randevu aldım" mesajıdır asıl neden... aklı sıra çalıştığım iş yerinin gen. md. yrd.'ndan randevu almış, gözdağı veriyor. şantaj yani! yapma yoksa başına iş açarım demeye getiriyor. buna ne buyrulur.. bu hastalıklı tavra sahip kişiye müsekkin önerecek halim yok, kimse kusura bakmasın.. admin "dostlarımıza" bu postayı forward edip, "işte asıl sorun" diye gösterdim önce.. tık yok tabi.. facebook sayfama timurkhan'ın mesajının kaldırılması gereğini de dile getirdim, beyefendi bir de üste çıktı...e, benden günah gider... ne bekleniyor mr.yer6'dan? tokadı yedikçe diğer yanağını mı çevirsin?

      günahı nedir mr.yer6'nın? bu adamların yanında çocuk mu sayılmaktadır, daha mı eğitimsizdir, alanla ilgili hiç bir bilgisi yoktur da ÇF'ye yük müdür, nedir alıp veremedikleri...

      kusura bakma lütfen, ellerinde tuttukları şey hakettikleri şeldir!

      Sil
  3. Blogu da forumun kapalı kaldığı şu günlerde ısınma amaçlı olarak açtım.
    Forum tekrar açıldığı anda eskisi gibi tüm gücümle çizgiliforum için çalışıyor olacağım.Blogların can,derde derman olacağını da sanmam.Büyük Selçuklu Devletinden sonra Anadolu Beyliklerine dönülmesi gibi bir durumun yaşanmasını istemem.
    Eskikitaplarımda 10 numaralı üye olmam, kesinlikle planlı bir oluşumun içinde bulunduğum şeklinde zannedilmesin.
    Sanırım yine forumun kapalı olduğu bir dönemde Melih41 abimizin bahsetmesiyle alternatif iletişim kanalı olarak düşündüğüm için üye oldum.
    Hiç kimseye ÇF u bırakıp EK a geçtim,beni seven peşimden gelsin demedim.
    Kafasında böyle bir algı yaratıp ÇF dan ayrılmak için vesile yapanlarla ilgili hiçbir sorumluluk kabul etmem.
    Smodluk geri verildi de bu yüzden geri döndü diye bir düşünce de tamamen haksızlık.
    Aksine,dilediğim gibi mesaj yazmak istediğimdem, forumun imajı açısından yöneticilik sıfatımı da bıraktığımı,istifa ettiğimi belirten mesaj yazmıştım.İşleme konulmadı.
    25Temmuz da asıl yerimin ÇF olacağını,bağımızı kopartmamak adına ara sıra da olsa katkıda bulunacağımı kendisine belirttiğimi doğrulayacaktır.
    Senin de açıkladığın,25Temmuz'un ''forumun sahipleri yok biz niye kalalım'' mealindeki çıkışını açık söyleyeyim ben de haklı bulmuştum.
    Ancak herşeye rağmen forum içinde sorunların çözülüp tekrar hepimizin biraraya geleceğine olan inancımı koruduğumdan ben de içimden geçtiği halde masaya yumruğumu vurup ceketimi alıp çıkmadım.
    EK a soğuk bakmamamın sebebi 25Temmuz'un çıkışında haklılık payı olduğunu düşünmemdi.
    Çünkü 2 yıla yakın bir süreçte forumun iyiye gidebilmesi,vites yükseltebilmesi için sürekli önerdiğim(iz) çözümler hiçbir karşılık bulmuyor, kabul edilmese bile hiç değilse görülüp okunduğuna dair bir işaret dahi verilmiyordu.
    Mytra yoktu ve sebebini kimse bilmiyordu.
    Kutuge kuruluş yıldönümlerinde,bayramda-seyranda da olsa bir satırlık bir kutlama mesajını çok görüyordu.
    Mytra'nın doğum günlerinde gökteki yıldızlar adeta yere serilirken artık o gün sıradan bir gün olmuştu.
    ------------------
    ÇÖZÜM NE OLMALI ?
    Kutuge ya tamamen dönmeli yada bir rakam belirleyip,elini taşın altına koyacak kişilerce bu tutar ödenerek, kutugesiz yola devam edilmelidir.
    Viplik sistemi revize edilmelidir.
    Asıl sorun önceden çok aktif ve foruma olan arkadaşlarımızın bile forumla bağlantısının kopmasına neden olan sebeplerin giderilmesidir.Keyif ortamı geri gelmelidir.
    Forumu ÇF yapan sinerji tekrar yaratılmalıdır ama nasıl?
    Karşılıklı konan aynaların sonsuz yansıma yaptığı gibi,önce paylaşım yapan keyifle paylaşmalı,yararlanan aldığı keyfi paylaşım yapana ve diğer üyelere yansıtabilmeli.
    Butterfly Effect durumunun forumda gerçekleştiğine inanıyorum.
    Mytra'nın yokluğu keyif ortamını azalttı,artık tarayanların çoğu sırf alışkanlıktan,yada yasak savma kabilinden paylaşım yapar hale gelmiştir.
    Mytra'nın yokluğu murats,rturkmen vs.gibi karizmatik ve samimi arkadaşlarla hissedilmeyecek noktaya tekrar gelecektir.

    ÇF her halükarda yoluna devam edecektir diye umuyor ve bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım süreçleri olumsuz etkileyenler, artık kimlerse, devreden çıkar da, ÇF umulan noktaya tekrar gelir.. ben artık dışardayım ve uzaktan izlemekten öteye gitmeyecek ÇF ile ilişkim.. bunca kiri yıkayıp "bak, temiziz biz" denir ve insanlar da ikna olursa belki bir şansı olur forumun.. yine de söylemeliyim ki, benim umudum yok artık..

      zihinlerin nasıl çalıştığını gördüm, problemlerin nasıl "çözüldüğüne" bire bir tanıklık ettim, sistem içinde gücü ele geçirenlerin hangi eğilimlerle hareket ettikleri de malum, umutsuz olmaya hakkım var sanırım..

      kal sağlıcakla..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Selamlar saygılar.Bloğun hayırlı olsun üstadım..harika paylaşımlarının devamı dileklerimle..

    KRaL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kral dostum.
      Paylaşmaya devam...

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. bir kaç yorum daha yazmıştım değmeyeceğini düşünüp sildim sevgili dostum.olan oldu forum uçtu...dahada açılacağını,açılsada eski neşesi olacağını sanmam.bu kadar zamanda yerleşim sitesi yapılsa biter dairelerinin anahtarlarını teslim alırdı insanlar.ne siteymiş beah..bitemedi gitti bakım...yazıklar olsun ne diyeyim..o kadar yazdık çizdik.her zaman ki gibi duymazlıktan,görmezlikten gelindi.bişey olmaz sandılar.o kadar eminler yani.sanki kendi forumları ne olup bittiğini saniye saniye biliyorlar,,webmasterla,hosting firmasıyla 24 saat online takılıyorlar herşeyden haberleri var,forumun hiç borcu yok isviçre saati gibi tıkır tıkır işliyor havasına girdiler...el aleme rezil olduk hepsi o..açılsa ne olur açılmasa ne.bedava host firması bulamadılar sanırım daha.önceki adresden almıyacaklar yine kapanır korkusuyla o kesin...çizgiliforum bu hale düşmemeliydi.düşman hafife alınmamalıydı.savunma denen şey sıfır.güvenlik sıfır..elek gibi forumun her köşesi delik deşik her taraf açık dolu..frewal olur benim bildiğim paralı hostta..en ufak rüzgar esse forum gidiyor.yayın kesiliyor..bedava host olduğu ayan beyan ortada..kullanılan yazılım Vbulletin'nin bedava beta sürümü.oda 10 senelik var sanırsam.her tarafından su alıyor akvaryum gibi :)) söylecek söz çokda , gerek yok olan oldu ....... ..... davası olmaz artık..kendi düşen ağlamaz diyelim yada..umarım gelecekte site kuracaklara ibret olurda cizgiliforumun düştüğü gaflete düşmezler sağlam bir şirketten sağlam , 24 saat teknik destek veren bir host ve lisanslı Vbulletin sistem alırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şaşırdım silinmiş mesajları ilk gördüğümde,silinen mesajı blogger'ın okuma özelliği de yok galiba.
      ÇF un ölümünü istemememin yegane sebebi mesajlardaki hatıralar ve forum içindeki eşsiz bilgi birikimiydi. Linkler eksiksiz bulunup eklense de içindeki birçok bilgi ve dijital anı defteri özelliği kaybolup gidecektir ne yazık ki.
      Ortaokul çocukları bile harçlıklarıyla forum açıp yönetebiliyorsa,içimizden biri kimseden para istemeden rahatlıkla bir forum açıp yönetebilir.Bu hiç zor değil. Ancak ölüm ilanı verilmeden buna teşebbüs edilmemesini de takdirle karşılıyorum.

      Keyfilikten uzak,asla tepeden bakmayan,ötekileştirmeyen, egolarından arınmış saygınlığını kanıtlamış kişilerin yöneteceği demokratik bir ortamın kurulabileceğine yürekten inanıyorum.

      Sil
  7. Öncelikle her ne durumda olursa olsun,paylaşıma devam ederek gönlümüze ferahlık verdiğin için teşekkürler Kolibri dostum.
    Müthiş bir hayal kırıklığı yaşıyorum son zamanlarda,tarifi imkansız.Çizgi roman okumak için katıldığım bu yolculukta,belli bir zaman sonra kürek çekenlerden biri olmanın mutluluğunu yaşıyordum.Kendi küçücük dünyamda daha fazla katkı yapabilmek anlamında kendi zamanımdan çalabilme uğraşındayken,üst dünyalarda yazabilen kıymetli dostlarım birbirlerinin kuyusunu kazmakla meşgulmuş meğerse.Peki ne için??
    Bu zamana kadar doğru bildiğimi kimseyi kırmadan söylemeye çalıştım.Blog olayında her şeyi etrafa saçman yanlıştı sevgili mr.yer6.Aranızda kırıp döktünüz,aranızda halledebilseydiniz keşke.Bırak biz bilmeseydik te içimizdeki çocuk ölmeseydi.İkinci yanlış ta gecikmedi,fiş çekildi.
    Hiç bir şeye acımam,beş saatliğine bir araya gelebildiğim iki sevdiğim insanla üç saatimi tarama ve paylaşıma harcadığıma yanarım.

    Hoş görülü ve entellektüel olarak bildiğim pek çok dostum elbirliği ile Beyaz Bulut'u öldürdü yüreğimdeki.Hayırlı olsun...
    PRİNCE...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelinen nokta gerçekten çok üzücü sevgili dostum.
      Biz olmasak ta,Kutuge'nin tek başına bile kalsa forumu açık tutacağını düşünüyordum aslında.
      Bir ara kendim sadece çizgiromanla ilgili yeni bir forum açmayı kafamda tasarladım ama kısa sürede bunu yapamayacağımı, aşkla ve şevkle buraya zaman harcayamayacağımı gördüm.
      Senin tabirinle içimizdeki Beyaz Bulut öldü ne yazık ki.
      Bu ortamda internet dünyasına yeni bir forum getirmek pek akıl kârı gelmedi bana doğrusunu istersen.Başka bir forumda,'' eskiden olduğu gibi'' bulunmam da imkansız bu saatten sonra.
      Ne demiştim çok eski bir mesajımda varsayım olarak:
      O da yalan,bu da yalan...
      Kötü bir rüya gördüm o zaman.

      Ne mutlu bırakabildiysek baki kalan bu kubbede bir hoş sada,
      Kâr sayarım kazandığım sen ve senin gibi birkaç dostu daha.

      Vesselam...

      Sil
  8. Gelinen nokta dediğin gibi çok üzücü gerçekten.Bulunduğum ilçeden Bursa'ya çizgiroman almaya giden iki kişi var.Kısacası bulunduğum yer itibari ile yüzbin kişiye bir çizgiroman düşüyor.Böyle bir ortamda bir kültürü yaşatmaya çalışan çok ama çok az diye nitelendirebilecek kadar kişiyiz.Sonucu bu olmamalıydı.Bitecekse bile böyle bitmemeliydi.Mum alevi bile sönerken önce dalgalanır ve söndükten sonra bir is bırakır.
    Yeni bir forum kurulmalı mı,kurulmamalı mı tartışmasından çok internet kültüründe nasıl bir forum ayakta kalır konusunu öncelikle belirlemek gerekir.
    Keyfilikten uzak,asla tepeden bakmayan,ötekileştirmeyen, egolarından arınmış saygınlığını kanıtlamış kişilerin yöneteceği demokratik bir ortamın kurulabileceğine yürekten inanıyorum diyerek betimlediğin bir forum tanımı hayata geçirilebilir mi? Geçirilebilecekse ve gerçekten var olabilecekse düşünülebilir.Ama Beyaz Bulut intihar etmeden hayata tekrardan tutunabilir mi,orası tam bir muamma sevgili dostum.
    Daha önce dediğim gibi şerif olarak kasabadan adam toplayacaksan her zamanki gibi gönüllüyüm.Tüm paylaşımlarının takipçisiyim.
    Forum konusuna gelince, ardımda neleri bıraktım bunu da bırakırım.Sevgili dostlarımız böylesini uygun gördüyse yapacak bir şey yok.Hayırlı olmasını diliyorum...

    YanıtlaSil