17 Temmuz 2012 Salı

Remzi Türemen - Bakireler Adası


Remzi Türemen'in 1956 yılında Hürriyet Gazetesinde Cumartesi günleri tefrika edilen çizgiromanı Bakireler Adası 24 sayfalık kısa ama bir solukta okunacak güzel bir macera.


Blogumda paylaştığım,5 Remzi Türemen macerası internette satışa konu olmuş daha önce.Ben ilave olarak Plevne'yi de verdim.


16 Temmuz 2012 Pazartesi

Cevap hakkı

mr.yer6 nın blogunda yayınlanan bir mesajda  ''kolibri neden hedef haline getirildi, bu tuzağı kimler kurdu?'' diye bir cümle kullanılmış.

Kolibri'nin hedef haline getirildiği,tuzak kurulduğu tamamen bir hayal ürünüdür.

Ben serdary67 nin sahafci olarak kaydolduğu EK da böyle bir olasılığı dile getirmesi üzerine töhmet altında kaldığımı düşündüğüm için o açıklamayı yapmak ihtiyacı hissetmiştim. Beni çok seven biri olarak Serdary67 nin aklına gelmez belki  ama  tanımayan birinin içinden geçirmesi pekala mümkün olabilirdi.

Halen facebookta (kolibri özel olarak) ve bu blogda bulunmaktan mutlu olduğum için şimdilik sadece bu iki yerdeyim.Ben ayrılığın bu kadar uzayacağını da hiç düşünmüyordum.ÇF a pozitif olan notumu önce durağana, sonra da negatife çevirmiş durumdayım.İyiden iyiye sıtkımı sıyırdım.
Aynı vurdum duymaz tavrın devam ettiğini görmek hiç hoş değil.
Forum yoksa facebook sayfası açık, forum sahibi olarak bir cümle yazmak çok mu zor.

Hiç blog deneyimim yokken açtığım bu sayfaların foruma göre avantajları olabileceğini de sonradan farkettim ve sevdim.Daha önce paylaştığım gözümde çok değerli bir kitap onlarca link yenileme anonsu yada peşpeşe açılan önemsemediğim konuların altına düşerek gözden kaybolup gidebiliyorken burada benim paylaşımlarıma ilgi duyan arkadaşlarla daha kolay kontakt kurma imkanı doğabiliyor.
Hazırladığım Çizgi Özel dergisi EK ta 3 kişi tarafından indirilirken burada yeni sayı bunu ona katlayabiliyor.
Malkoçoğlu'nu ÇF da kaç kişi indiriyorsa burada da  yakın bir sayı var.
Haftaiçi günlük ortalama 100 olan izlenme sayısı haftasonu 200 ü aşıyorsa bu benim için büyük rakamdır.Ben sadece 10-15 kişinin takip edeceğini düşünüyordum.
*********************
Forumda zaten 100 paylaşımdan ancak 1 ini indirip okuyabiliyordum.
Sadece nadir çizgiroman bölümünde arşivim tamam sayılır,diğerleri 2 yıl önceden geliyordu.

EK e-kitap forumu olarak güzel ve öyle kalmalı diye düşünüyorum. Sevgili 25 Temuz abimin,birçok kişinin beklentilerini boşa çıkartan, yağmaya izin vermeme kararını da alkışlıyorum .Az olsa da özgün olan her zaman özeldir benim için.

******************************************
Hayatım boyunca kimsenin memuru olmadım ben!
Ruhsatımı aldığımın ertesi günü maliyeye gidip vergi kaydımı yaptırdım:))
Beni foruma bağlayan asıl sebep, Kutuge'nin Kadıköy'de ilk defa toplandığımızda söylediği   ''gözümü bile kırpmadan forumun anahtarını kolibriye teslim ederim ''  sözü olmuştur. Bu söz benim için verilebilecek adminlik sıfatından daha önemliydi.

Domino taşı da olmadım hiç. Elimdeki nadir koleksiyonla ve forumun birçok alanındaki paylaşım şevkimle olsam olsam joker olurdum ki hiçbir zaman bunu lehime koz olarak kullanmadım, tevazuyu elden bırakmadım,ne yaptıysam sevdiğim,istediğim için yaptım.

Kendi paylaşımlarımdan vip olmayan üyelere PM yoluyla sayısız defa link göndermişliğim olsa da, bana ait olmayan hiçbir paylaşımı bir başkasıyla paylaşmadım.

************************************

bay.yer6 sonrası ortalık tam sütliman olacakken ''dinamit manifesto'' gelmeseydi keşke.
Yada iyi ki geldi mi demeliyim.Elma şekerinin bittiği ve acı gerçekle yüzleşme anı mıydı o an? 

************************************

Salt iyiniyetli olmak sorumluluğu ortadan kaldırmaya yetmez elbette.
Hepimiz verdiğimiz kararların ve attığımız adımların karşılığını görüyoruz her daim.















7 Temmuz 2012 Cumartesi

Seyfettin Efendi Hakkında Röportaj


Esquire dergisinin bu ayki sayısında Ege Görgün'ün Devrim Kunter ile yaptığı röportaj yayınlandı.
Kolibri Özel Dergisinin 13.sayısına aldığım bu sayfaları buradan da paylaşıyorum.